93 787 05 02       cdterrassa@cdterrassa.cat       654 34 69 01

L'ESPORT CATALÀ, PER LA PAU

Des del CD Terrassa Hockey ens adherim a la campanya impulsada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya en contra de l’actual situació que estan vivint els ucraïnesos.

Les nostres instal·lacions seran punt de recollida d’aliments i material de primera necessitat per a la població d’Ucraïna.

El nostre club apel·la a la pau de la mà de moltes altres entitats que s’han sumat al manifest que podeu llegir a continuació:

MANIFEST
L’esport català diu NO a la guerra
L’esport català, per la pau

Davant l’actual agressió militar decidida pel president de la Federació Russa contra l’estat sobirà i la població ucraïnesa, contravenint els pilars bàsics del dret internacional i el seu greu i dramàtic impacte en la vida de la població civil fruit d’atacs indiscriminats prohibits pel dret humanitari; la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, en nom de l’esport català, volem manifestar que:

• Rebutgem aquesta agressió i ens posicionem a favor de la desescalada del conflicte, la desmilitarització de la zona i l’establiment d’un diàleg enfocat a la construcció de la pau.

• La nostra solidaritat és amb la ciutadania d’Ucraïna i amb les víctimes d’aquesta i de totes les altres guerres actives arreu. També amb les persones que han hagut d’abandonar casa seva i als seus éssers estimats i buscar refugi en altres països.

• Apel·lem a la comunitat internacional, en especial a la Unió Europea, a adoptar un paper de mediació per preservar la vida i els drets humans de tota la ciutadania d’acord amb els valors i fonaments olímpics.

• Donem suport i ens sumem a les accions preses pel conjunt del sector esportiu en l’àmbit internacional, que de forma exemplar ha estat capdavanter en reaccionar i defensar la pau i la dignitat humana de la ciutadania d’Ucraïna.

Per implicar-nos activament en la resolució de l’actual confrontació i en la defensa de les persones, les federacions esportives de Catalunya i clubs que s’hi adhereixen s’habilitaran com a punts per una recollida massiva de medicaments, bolquers, roba d’abrigar, mantes i aliments de primera necessitat.

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya està coordinant accions amb les entitats esportives homòlogues de l’àmbit internacional per procurar l’acollida i salvaguarda dels i les esportistes ucraïneses i les seves famílies.

Reivindiquem l’esperit olímpic com a guia dels valors de solidaritat, fraternitat, igualtat, respecte i pau; pilars fonamentals en el món de l’esport que avui més que mai han de tornar a prevaldre per evitar emmarcar-se en interessos individuals per sobre del bé de la ciutadania i la humanitat.

La UFEC i el món de l’esport diem NO a la guerra!
La UFEC i el món de l’esport, per la pau!