93 787 05 02       cdterrassa@cdterrassa.cat       654 34 69 01

VÍDEO: CAMPIONAT D’ESPANYA [1933]

Avui rescatem un vídeo d’un jugador olímpic del club, d’en Francesc Argemí. En Francesc, a qui molta gent coneixia com Paco, fou jugador i capità del primer equip del Club Deportiu Terrassa durant molts anys.

El 1934 va posar punt final a la seva carrera com a esportista, però va seguir en contacte amb l’esport sent directiu tant de la Federació Catalana com de la Federació Espanyola de hockey. Una altra de les seves passions era el cinema amateur.

La peça audiovisual que podeu veure conté imatges de dos partits del campionat d’Espanya de 1933. La semifinal, que va ser el 19 de març contra l’Atlètic de Bilbao, on el nostre club va guanyar 0-3. I la final, que es va jugar el 2 d’abril contra l’Atlètic de Madrid, de nou amb un 0-3 també a favor del Terrassa, que va guanyar el campionat. Aquell mateix any el nostre club també va proclamar-se campió de la Copa del Rei de Hockey Herba.

A més a més, podem destacar l’aparició de diverses personalitats reconegudes de l’època, com en Francesc Macià, president de la Generalitat de Catalunya.

Cal remarcar que el que ara coneixem com el CD Terrassa Hockey, fou durant els seus primers anys una secció del Terrassa Futbol Club. És per aquest motiu que als títols del vídeo hi consta el nom de Terrassa FC.

Volem agrair a la Gina Argemir (néta d’en Francesc) per fer-nos arribar aquest material.